GZB-Deelgenoten. Nieuw gezin voor onze gemeente.
Kees en Esther van der Knijff Libanon
Samen met onze kinderen (Hannah, Nathan en Timon) hopen wij begin 2021 uitgezonden te worden naar Libanon. Al langere tijd kenden wij het verlangen om van de rijkdommen die we in Nederland hebben ontvangen, te delen met Gods wereldwijde kerk. We willen graag iets bijdragen aan de verspreiding van het Evangelie en de uitbreiding van Gods Koninkrijk. Kees is theoloog en is de afgelopen jaren bezig geweest met een promotieonderzoek en de afronding van de opleiding tot gemeentepredikant. Esther is als arts gespecialiseerd in de jeugdgezondheidszorg. Een bezoek aan Libanon begin 2020 maakte ons duidelijk dat we onze bagage juist daar vruchtbaar zouden kunnen make
Libanon is een prachtig, maar verscheurd land. Na een hevige burgeroorlog eind vorige eeuw wordt Libanon de afgelopen jaren overspoeld met vluchtelingen, vooral uit Syrië. Momenteel is meer dan één op de vier inwoners van het land vluchteling. Daardoor is de economie ingestort en heerst er extreme armoede. Veel bewoners hebben geen toegang tot de (dure) gezondheidszorg. Op godsdienstig gebied is Libanon relatief stabiel: verschillende geloofstradities leven naast en met elkaar, er is geen sprake van vervolging.
Esther hoopt aan de slag te gaan als arts, met een focus op jonge kinderen en gezinnen. Zij sluit aan bij het werk van de Howard Karagheusian kliniek in een heel arme wijk van Beiroet. In deze kliniek kan iedereen voor een klein bedrag medische zorg ontvangen. Naast direct medisch werk zal Esther de toerusting van moeders versterken, in de hoop hun kinderen een betere toekomst te kunnen bieden.
Kees wordt docent theologie aan het Arab Baptist Theological Seminary. Aan deze theologische opleiding worden voorgangers opgeleid voor de kerk in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Door de godsdienstvrijheid in Libanon heeft de opleiding een cruciale functie voor de kerk in de hele regio. Ook kunnen christenen met een moslim-achtergrond hier veilig studeren, terwijl dat in hun eigen land meestal niet kan. Meer en meer wordt daarnaast ingezet op afstandsonderwijs, zodat ook voorgangers die zich geen lange opleiding kunnen veroorloven of in gesloten landen leven verdere toerusting kunnen ontvangen.
Laatste wijkberichten
- Wijknieuws wk-49
- Nieuwsbrief fam. van der Knijff
- Liturgie Kerkdiensten
- Wijknieuws wk-47
- Thema-avond voor jongeren, 2 dec 19.30u
- Foto’s Renovatie Dorpskerk
- Kerkdiensten zondag 17 november
- Uitslag stemmingsvergadering vacature ouderling
- Wijknieuws wk-45
- Mannenzang Werkendam
- Dubbeltal vacature kerkenraad
- Wijknieuws wk-42