Besluiten kerkenraad coronamaatregelen

Naar aanleiding van de opgelegde aangescherpte maatregelen in verband met de coronabesmettingen met ingang van 19 december 2021, heeft de kerkenraad van wijk 1 met meerderheid het onderstaande besloten:

* Maximaal aantal kerkgangers wordt 100.
* Uitnodigingen voor de ochtenddiensten gaat weer geheel via kerktijd.nl.
* Kindernevendienst blijft mogelijk in de ochtenddiensten.
* Avonddiensten blijven voor iedereen toegankelijk. Mocht blijken dat we boven de 100 kerkgangers uitkomen gaan we die ook via kerktijd.nl uitnodigen.
* Met ingang van 9 januari 2022 gaat de avonddienst weer naar 18:00 uur
* De dienst op oudejaarsdag is gewoon op 19:30 uur

De volgende basisregels blijven van kracht:

* Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en weggaan uit de kerk wordt geadviseerd.
* Bij gezondheidsklachten thuisblijven, ook als u negatief getest bent.
* Neem jassen mee naar de zitplaats
* Geef elkaar voldoende ruimte bij het verlaten van de kerk

Na gebed hierover en grondige bespreking met alle mogelijke afwegingen is dit naar onze inschatting voor de komende periode het beste beleid. We merken aan alle kanten dat de huidige tijd veel oproept bij veel mensen, ook in emotie. Sommigen willen minimale maatregelen, anderen juist maximaal. Het is een uiterst complexe tijd, waarin we niet ontkomen aan compromissen. Belangrijk om te noemen is dat we dankbaar zijn dat, voor zover we weten, er de hele crisisperiode al geen (groeps-)besmettingen hebben plaatsgevonden tijdens onze diensten. We mogen dus echt vertrouwen dat we steeds veilig genoeg te werk zijn gegaan. We vragen een ieder, ook hen die liever ander beleid zouden zien, het beleid te aanvaarden, en te blijven bidden voor ons als kerkenraad. Zoals ook wij steeds blijven bidden voor onze hele gemeente.

De kerkenraad blijft de ontwikkelingen volgen en indien hier aanleiding toe is zullen de maatregelen aangepast worden.

Aanmelden voor kerktijd.nl kan hier: aanmelden systeem Kerktijd.nl
Meer informatie over kerktijd.nl staat hier: informatie aanmelden via kerktijd.nl