Startweekend 18 en 19 september Wijk 1

Voor deze editie van de Startdag 2021 heeft dag startdagcommissie een heel divers programma samengesteld, waarin werkelijk voor iedereen wat wils is: workshops, een wandeling of meedoen aan World Clean Up Day! Op zondag 19 september vindt de Startdienst plaats.

Startdag

Vanaf 14.30 uur is iedereen van harte welkom in De Bron, waar we traditiegetrouw beginnen met koffie/thee, iets fris én iets lekkers. Na de opening volgt een korte toelichting over de rest van de middag. De basisschoolkinderen hebben een eigen programma en eten met elkaar rond half vijf in De Bron. De jongeren van 16+ en de volwassenen vormen ’s middags één groep en eten ook gezamenlijk in en rond De Bron. En we hebben toch wat lekkers geregeld! Een puntzak friet van Aniet, met een snack (of twee). Er hoeft dus niet zelf gekookt te worden, wel kun je een bijdrage in de welbekende melkbus doen.

Het programma voor de kinderen is via de WhatsApp groepen en de scholen gecommuniceerd. De jongeren van de jongerenkring en de 12+ en 15+ club kunnen ’s middags gezamenlijk deelnemen aan de volleybalclinic. Aansluitend is er net zoals voor de rest van de gemeente friet met een snack bij De Bron. ’s Avonds gaan de 12+ en 15+ club bowlen in Gorinchem. De jongerenkring (18+) heeft ’s avonds ook nog een eigen programma (dit is gecommuniceerd via de eigen appgroep, zit je niet in de appgroep maar wil je wel meedoen dan kun je aanmelden via: 06-51115806). De jongeren van de 12 t/m 17 kunnen zich aanmelding via 06-52697438 (WhatsApp) of mail2shineon@gmail.com.

Activiteiten in de middag

Er zijn maar liefst vier workshops te volgen, die gegeven worden door eigen gemeenteleden. Laat je creativiteit de vrije loop bij bloemschikken, haken of stenen beschilderen of wees actief bij volleybal. Daarnaast is er een dorpswandeling en een schoonmaakactie. Voor een aantal workshops wordt een bijdrage in de materiaalkosten gevraagd. Ook die mag in de melkbus gedeponeerd worden.

Eten

Zaterdagmiddag rond een uur of vijf hopen we met z’n allen te kunnen gaan eten in De Bron en zoals gezegd zijn dat heerlijke frietjes met snacks van Aniet. De kosten voor een puntzak/bakje friet en twee snacks zijn € 5,50 p.p. u kunt bijdrage in de kosten d.m.v. een bijdrage in de bekende melkbus.

Zondag

Op zondag gaat onze eigen predikant dominee Van der Neut voor in de startdienst voor het winterwerk. De dienst begint om 10.00 uur. De band Concrete uit Sprang-Capelle zal de muzikale begeleiding verzorgen. Meer informatie hierover is te vinden in het kerkblad en op de website www.hervormdwerkendam.nl

Opgave

Opgeven voor de activiteiten kan bij Johan Maaskant j.c.maaskant@hetnet.nl. Wil je nog wat meer info, dan kun je Johan bellen (503857) of Francis ’t Hooft (501699).

I.v.m. inkoop van de materialen en de afspraken met Aniet, willen we je vragen je z.s.m. op te geven maar in ieder geval voor dinsdag 31 augustus. Let op: vol = vol. Geef daarom je eerste keuze én je tweede keuze op.

Klik hier om de folder met alle activiteiten te downloaden.