Nieuwe Alpha-cursus

Op 31 augustus willen we weer een nieuwe Alpha-cursus starten in Werkendam. Tien weken lang komen we op woensdagavond bij elkaar om te genieten van een heerlijke maaltijd en daarna op een ongedwongen en laagdrempelige manier over het christelijk geloof te praten. De cursus is bijna vol, maar we hebben nog een paar plaatsen. Weet je iemand die interesse heeft of heb je zelf interesse om mee te doen, dan mag je contact opnemen met Marianne: (06-23841901 / mariannegroeneveld@hotmail.com) of Sjanie: (06 27407915 / sjaniedenhaan@ziggo.nl) Ook voor meer informatie kun je bij hen terecht. Op de site www.alpha-cursus.nl is eveneens veel informatie te vinden.

Zomaar een reactie van één van de vele deelnemers aan een Alpha-cursus in Nederland:

“Ik geloofde in God, maar deed er niet veel mee.. Een vriendin nodigde me uit voor een Alpha-cursus. Mijn eerste indruk was: Wat zijn deze mensen super hartelijk ! ik voelde me welkom en er was oprechte interesse. Geen ‘gepush’, alles in vrijheid en met respect voor elkaars mening. Eén uitspraak in mijn groepje is me steeds bijgebleven: ‘Jezus klopt aan de deur van je hart en het is aan jou om open te doen. Hij zet zijn voet er niet tussen en dwingt of forceert niets. ‘ Die gedachte vond ik zó mooi. Het straalt liefde en rust uit. Ik ben blij dat ik de Alpha-cursus heb gedaan, het heeft me nieuwe inzichten gegeven en een ‘geloofsboost’.

De Alpha cursus heeft veel gebed nodig, want er is vaak strijd. Wil je daarom de komende tijd de leiding en cursisten ondersteunen met gebed?