Najaarsbestemmingscollecte 9 okt.

Op zondag 9 oktober staat in de ochtend- en middag/avonddienst de najaarsbestemmingscollecte gepland. Vorig jaar was deze voor de investeringen in het kader van ‘ventilatie’ en is de opbrengst besteed aan de luchtbehandelingsinstallatie van De Bron. We hebben in De Bron gekozen voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en dat is met de huidige energieprijzen zeker een goede beslissing geweest. De komende periode moeten we gericht gaan werken aan verdere energiebesparende maatregelen. Er zijn al veel lampen in de kerk- en vergaderzalen vervangen door ledverlichting maar we zijn er nog niet. Zowel in de Dorpskerk als in de Biesboschkerk moeten we rekening houden met vervanging van de oude, niet zo energiezuinige cv-ketels, waarbij de Dorpskerk de hoogste prioriteit heeft. Op dit moment zijn we ons aan het oriënteren op de mogelijkheden die er zijn met de nieuwe technieken zoals hr-ketels, warmtepompen, hybride-installaties, infraroodverwarming en dergelijke. Ook geoptimaliseerde stooklijnen en regelingen, bouwkundige isolatie en pv-installaties zijn mogelijkheden om kosten te besparen.

Het college van kerkrentmeesters vraagt u ook dit jaar ruimhartig aan deze najaarsbestemmingscollecte bij te dragen voor deze energiebesparende investeringen. Met uw extra bijdrage hopen we dat voor genoemde en toekomstige onderhoudsposten een reserve opgebouwd kan worden.

Op zondag 9 oktober is in de Givt-app de eerste collecte voor de diaconie, de tweede collecte voor de instandhouding van de eredienst en de derde collecte zal de bestemmingscollecte zijn.
Bankstortingen ten gunste van deze derde collecte graag de beschrijving meegeven ‘bestemmingscollecte’.

Bij voorbaat dank!
Het college van kerkrentmeesters