CvD: SchuldHulpMaatje Altena

Inmiddels is sinds enige tijd SchuldHulpMaatje Altena actief in onze gemeente. SchuldHulpMaatje is een landelijke vereniging met diverse locaties in Nederland, waaronder nu dus ook locatie Altena. De aanpak van deze vereniging richt zich erop, om mensen met financiële problemen, in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken. Tevens proberen zij de professionele schuldhulpverlening aan te vullen of om deze te voorkomen. Hiervoor zijn getrainde vrijwilligers actief, welke mensen met financiële problemen begeleiden en ondersteunen. Deze vrijwilligers nemen de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. In onze gemeente Altena zijn 8 getrainde vrijwilligers actief, waar u een beroep op kunt doen. SchuldHulpMaatje biedt gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden.

Heb jij geldzorgen, geldvragen of schulden en kun je daarbij hulp gebruiken van een Maatje, bezoek dan de website schuldhulpmaatje.nl/altena/  

Op deze website staan de gegevens van onze coördinator dhr. Luc Zonnenberg, bij wie u terecht kunt voor meer informatie. Tevens kunt u op deze site een online test doen, om er achter te komen of de hulp welke SchuldHulpMaatje biedt past bij jou en je situatie.

Het College van Diakenen